Udgivet i Skriv en kommentar

Patagonia – Earth is now our only shareholder

Ejeren af Patagonia Yvon Chouinard har overdraget Patagonia til en fond, hvis formål er at drive Patagonia. Overskudet, anslået 750 millioner kroner skal gå til at redde kloden. Nye ejere er Holdfast Collective og The Patagonia Purpose Trust med henholdsvis 98% og 2% af aktierne.

Fantastisk tanke! Og som outdoor menneske kan man kun ønske sig at kloden bevares og naturen får lov at brede sig.

Link til pressemeddelelse fra Patagonia.

Udgivet i Skriv en kommentar

Mine nye Five Ten Anasazi VCS

Jeg elsker at et par nye klatresko blot kan afløse de gamle. Modsat mine italienske klatresko, hvor størrelsen mest handler om at der skal stå et eller andet. Så er mine gamle Five Ten str. 45. Samme størrelse som de nye Five Ten. Denne gang har jeg valgt Anasazi. De er suveræne på min fod og til klatring i klubben.

Anasazi er svagt krummet og er bare en super sko, synes jeg! Du kan købe den her hos Bergfreunde

Udgivet i Skriv en kommentar

Stærke fingre

Stærke fingre kræver mange timers klatring og ta’r lang tid. Med den rigtige træning undgår du forstrakte led og lange pauser.

Et hangboard er del af den gode grundtræning. Optimalt set har man en lille væg med klatregreb til opvarmning, udholdenhed og kropsstyrke. Dertil hangboards til fingerstyrke .

Hangboardet i bambus fra deWoodstok

Udgivet i Skriv en kommentar

Den vildeste Via Ferrata i Schweiz

Via Ferrata er for mange lidt morfar semi klatring. Den her kommer du ikke over, uden at være i rigtig god form. Tjek videoen! Det er en tur på fem timer, hvor der indgår klassisk klatring, stier og huler, du slutter af med at gå ned ad gletcheren mod Leukerbad

Jeg planlægger ferie. Og i skrivende stund med Corona virus mm. er det ikke Schweiz der står på programmet. Men senere forhåbentligt!

Udgivet i Skriv en kommentar

Lækkert filmet video med en lækker letvægtsklatresele

Petzl Sitta har efterhånden opnået kultstatus. Vejer intet, gennemarbejdede detaljer med gearløkker der henvender sig til traditionel klatring, den kan selvfølgelig anvendes til alt. Men i klatreklubben er det lidt overkill.

Det er ikke sikkert klatreselen er til dig, men nyd den her lækre præsentation fra Petzl:

Køb Petzl Sitta hos Bergfreunde her