Udgivet i Skriv en kommentar

Hvilken klatresele skal jeg vælge?

Valget af klatresele afhænger af flere faktorer, herunder din klatrestil, klatreniveau og personlige præferencer. Der er dog nogle grundlæggende funktioner og egenskaber, som du bør overveje, når du vælger en klatresele:

  1. Pasform: Det er vigtigt, at klatreselen passer godt og er behagelig at have på. Sørg for at prøve selen, før du begynder at bruge den, sådan at den kan byttes, hvis den ikke passer dig. Juster stropperne, så den sidder ordentligt og sikkert på din krop.
  2. Polstring: Nogle klatreseler har ekstra polstring på taljen og benene, hvilket kan være mere behageligt, især når du hænger i selen i længere tid.
  3. Gear loops: Overvej, hvor mange gear loops du har brug for, afhængigt af hvor meget udstyr du vil have med på din klatretur.
  4. Klatrestil: Hvis du primært klatrer på klipper, kan en letvægtssele være bedre egnet, mens en godt polstret sele kan være mere passende til længere sportsruter. Til højalpin klatring er der omvendt ikke behov for meget polstring, da du typisk vil have flere lag tøj mellem krop og klatresele.

Nogle af de populære mærker, som du kan overveje, når du vælger en klatresele, inkluderer Petzl, Black Diamond, Mammut og Edelrid.

Her har du Black Diamonds oversigt over klatreseler.

Oversigten er ikke en udtømmende guide. Seler designet specielt til klatring på egne sikringer kan sagtens bruges indendørs, men vægten er måske ikke helt så lav som på en sele designet specifikt til sportsklatring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.