Udgivet i Skriv en kommentar

Valg af klatresko

Afledt af en diskussion forleden, tænker jeg at det, måske, især som ny i klatresporten, er værd at overveje valg af sko. Min bekendte der netop havde købt et par nye sko var af den overbevisning at de bare skulle gås til. I bogstaveligste forstand. Jeg har selv været hele vejen rundt. De første sko var for store, efterfølgerne blev mindre og mindre. Det endte i et par sko i str. 42. Smerte, utåleligt. De nuværende er et nummer mindre end min sædvanlige skostørrelse. De sidder tæt. Men ikke tættere end at mine fødder ikke får skader. Udover at jeg ikke gider have ondt når jeg klatrer. Så er det også rigtig kedeligt at tabe tåneglene. Mere væsentligt, foden kan lide permanent skade ved længere tids brug af for små klatresko. Læs denne artikel udgivet på “The National Center for Biotechnology Information” om emnet fodskader i forbindelse med klatring og bouldering

Fod i klatresko, røntgenbillede

Husk at dine fødder også skal bruges til andet end end klatring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.